TLS-sertifikaatti

TLS-sertifikaatti

Asiakkaasi todennäköisesti käyttää selaimenaan Google Chromea, kuten yli 57% suomalaisista internetin käyttäjistä. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi TLS-varmennetta, selain tulkitsee sivustosi tietoturvariskiksi ja varoittaa vierailijaa suojaamattomasta verkkoyhteydestä. Uuden Chrome-version lanseerauksen myötä heinäkuussa 2018 jokainen TLS-suojaamaton verkkosivu saa tietoturvariskin leiman huolimatta siitä, kerääkö se asiakkaalta luottokorttitietoja, salasanoja tai muita tietoja. Luottaisitko itse tällaiseen sivustoon?

Sen lisäksi, että Chrome-selain luottaa TLS-sertifioituihin nettisivuihin, Google tulee yhä enemmän suosimaan suojattuja sivustoja hakutuloksissaan. Sertifiointi takaa, että asiakkaat löytävät ja käyttävät yrityksesi nettisivuja jatkossakin.

Mikä TLS-suojaus?

TLS on lyhenne sanoista Transport Layer Security. Se on teknologia, joka salaa asiakkaasi luottamukselliset tiedot niin, että ne eivät päädy vääriin käsiin. Se on välttämätön ominaisuus verkkokaupoille ja muille sivustoille, joiden kautta käsitellään asiakastietoja.


Mistä tiedän, onko sivustoni suojattu?

Suojatun sivuston tunnistaa nettisivun osoitteen alusta https:// (ei http://) ja lukkosymbolista, joka ilmestyy osoiterivin eteen. Klikkaamalla lukkoa saat lisätietoa suojauksen tilasta. Mikäli osoitteesi edessä ei ole https-tekstiä ja lukon kuvaa, sivustosi ei ole TLS-sertifioitu.

Ota yhteyttä, niin suojataan teidänkin sivustonne!