Kotisivut | WordPress-ylläpito

Kotisivujen hosting ja ylläpitopalvelu

Kotisivujen pakollinen kiinteä kustannus on hosting-palvelu. Tämä tarkoittaa, että sivusto on olemassa netissä. Perus hosting pitää sisällään yleensä palvelintilan ja tarvittaessa sähköpostilaatikot.

Kotisivujen ylläpito on laajempi käsite. Kerromme tässä lyhyesti, mitä meillä Sivustamolla kuuluu kotisivujen ja verkkokauppojen ylläpitoon.

WordPressillä hosting-palveluntarjoajien kirjo sen yleisyydestä sekä kustannustehokkuudesta johtuen on laaja ja värikäs. Ylläpitoon on tarjolla todella halpoja webhotelleja ja muita hosting-vaihtoehtoja, jotka eivät ole sieltä luotettavimmasta päästä. Halvimmat palvelut eivät välttämättä esimerkiksi sisällä tarvittavia, pinnan alla toimivia teknisiä päivityksiä ja toiminnallisuuksien tarkastuksia. Ylläpito on todellisuudessa kuukausittaista toimintaa, joka tapahtuu suurimmaksi osaksi taustalla tasaisella syötöllä. Ylläpidolla pyritään esimerkiksi estämään mahdolliset ongelmat ennen niiden ilmenemistä. Sivuston ylläpidon tuloksia ei välttämättä ulospäin huomaa, sillä tarkoitus on pitää kotisivut aina samalla, mahdollisimman korkealla tasolla mm. teknisen toimivuuden kannalta. Tehokas moottori tarvitsee riittävää ja luotettavaa voitelua, eikä alusta kannattaa jättää tuuliajolle.

Pintaa syvemmältä – deep blue sea

Alla haavittuna muutamia pointteja toimivaan kotisivujen ylläpitoon.

 • Domainit, sähköpostit ja web-hotelli. Näillä pysyy pinnalla.
 • Julkaisujärjestelmän ja sen ulkoisten laajennosten (plugin) versiopäivitykset. Päivityksissä yleensä korjataan ennaltaehkäisevästi bugeja ja tietoturva-aukkoja.
 • Varmistamme, että toimivuuden kannalta tärkeät päivitykset itse sisällönhallintajärjestelmään ja lisäosiin tulevat onnistuneesti tehdyksi.
 • Tietoturvapäivitykset. Näiden huomiotta jättäminen tekee sivustosta haavoittuvaisen ja nopeasti kohteen haittatekijöille.
 • Roskapostin suodattimet.
 • TLS-salaus (Transport Layer Security). TLS suojaa tietoliikennettä IP-verkkojen yli ja estää tietojen päätymistä ulkopuolisten käsiin. Se on ehdoton erityisesti henkilötietoja käsittelevissä sivustoissa, kuten verkkokaupoissa. SSL-sertifikaatti on kolmannen osapuolen vahvistus siitä, että sivusto on salattu.
 • Tietokantojen, sisältöjen ja myös ulkoasun aktiiviset varmuuskopioinnit. Varmuuden vuoksi.
 • Myös sivuston jatkokehitys on tärkeää, ettei kolmen vuoden kuluttua olla tilanteessa, että sivusto tai verkkokauppa on vanhentunut.
 • Tarvittaessa teemme tarvittavat muutokset palvelinympäristöön.
 • Sivustomme sijaitsevat tehokkailla palvelimilla, mikä takaa nopeat latausajat. Hakukoneet erityisesti arvostavat välilehtien nopeita latausaikoja.
 • Mikäli sinulla on sivusto, jossa WordPress ei ole ajan tasalla, missaat luultavasti myös uusia hyödyllisiä ominaisuuksia.

Valitse siis luotettava ja ammattimainen palveluntarjoaja. Välinpitämättömästi ylläpidetyt sivustot ovat alttiita tietoturvaongelmille. Vanhentuneet versiot ja etenkin vanhentuneet lisäosat ovat tervetuloa-mattoja ei-toivotuille vieraille.

“The role of the designer is basically that of a good host, anticipating the needs of the guest”

– Ray Charles