Tarina

Kaikki alkoi vuonna 2006

Toiminta alkaa
Sivustamo Oy:n tarina alkoi 2006, kun Arttu perusti yliopisto-opiskelujensa ohessa toiminimen Arttu Arojoki Tmi:n, ja alkoi tehdä työkseen kotisivuja.
Muutto omaan toimistoon
Arttu teki monta vuotta töitä kotoa käsin, kunnes vuonna 2014 oli edessä muutto omaan toimistoon Turun keskustan läheisyyteen Kaskenkadulle.
Ensimmäinen työntekijä
Ajatus ensimmäisestä työntekijästä oli pyörinyt jo pitkään mielessä. Työmäärä kasvoi hiljalleen ja vuonna 2015 aika oli otollinen ensimmäisen työntekijän palkkaamiselle.
Muutto uusiin tiloihin
Vuoden 2016 alkupuolella yritykseen tuli toinen työntekijä ja Kaskenkadun toimitilat kävivät ahtaiksi. Turun keskustasta Puutarhakadulta löytyi uusi tyylikäs toimisto.
Yhtiömuoto ja nimi vaihtuu
Henkilömäärän kasvaessa tuli ajankohtaiseksi sekä yhtiömuodon että nimen vaihtaminen. Vuonna 2017 Sivustamo Oy jatkoi Arttu Arojoki Tmi:n toimintaa.
Toimiston laajennus
Henkilömäärä jatkoi kasvuaan, joten tarvittiin taas lisää tilaa. Onneksi tilaa löytyi seinänaapurista, joten ei muuta kuin seinä nurin ja kaksi liiketilaa yhdeksi.
Muutoksia johdossa
Työntekijöitä 13 ja Artulle oli syntymässä kolmas lapsi. Mukaan tuli hetkellisesti ulkopuolinen toimitusjohtaja, kunnes loppuvuodesta Arttu otti ohjat takaisin omiin käsiinsä.
Liiketoimintakaupat
Vuoden 2022 kesällä Sivustamo Oy osti helsinkiläisen Maatio Oy:n verkkosivustojen ylläpito-, webhotelli- ja hosting-liiketoiminnan.
Liiketoiminnan kehitystä
Viimeisen 2,5 vuoden aikana olemme hioneet prosessejamme ja automatisoineet päivittäisiä toimintoja, jotta pystymme auttamaan paremmin asiakkaitamme kasvamaan.
2006
2014
2015
2016
2017
2018
2021
2022
2023

Kuinka kaikki alkoi?

Vauhdin hurma ja itsenäisyyden tunne ovat mahtavia, kun yläasteikäinen pääsee mopon selkään. Näin ainakin luulen, vaikka mopot eivät minua kiinnostaneetkaan. Nettisivujen tekeminen kiinnosti. Se koukutti yläasteella.

Tein ensin sivuja omaksi ilokseni. Vuosituhannen vaihteessa huomasin luoneeni ja ylläpitäväni huumorisivustoa, joka oli yksi Suomen suurimmista. Tämän minä osaan, tässä minä olen hyvä. Äitini ja setäni esimerkki rohkaisi minua perustamaan oman yrityksen. Yliopisto-opiskelujen ohessa syntynyt Arttu Arojoki Tmi aloitti toimintansa vuonna 2006. Ensimmäiset yrityssivut valmistin äidilleni ja sedälleni.

Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin, minulla on oma toimisto Turun keskustassa. Olen saanut harrastuksestani työn ja minulla on kymmenisen työntekijää. Huippuosaajia jokainen, vaikka eivät pärjääkään minulle toimistolla dartsin heitossa. Kilpailu ja urheilu ovat minulla veressä. Jalkapallo- ja salibandyharrastukset ovat ruokkineet kilpailuviettiä pienestä pitäen. Nykyään yritykseni tekee yhteistyötä muutamien urheiluseurojen ja urheilijoiden kanssa. Haluan auttaa osaltani, että juniorit – ja miksei vanhemmatkin – harrastajat saavat kokea samoja elämyksiä.

Työnteko on joukkuepeliä siinä missä jalkapallo tai salibandykin. Viihtyminen työyhteisössä on minulle tärkeää. Edellä mainittu päivittäinen darts-kilpailu on yksi esimerkki siitä, että pilke on säilynyt silmäkulmassa, vaikka huumorisivusto onkin taakse jäänyttä elämää. Haluan, että viihtyvyyden lisäksi työolosuhteet ovat kunnossa. Erinomaiset työkoneet ja ergonomiset sähköpöydät pitävät tästä myös omalta osaltaan huolen.

Vähitellen yritys kasvoi ja sen toimipiste muuttui – myös nimen oli aika muuttua. Koin, että Arttu Arojoki Tmi henkilöityi liikaa minuun. Tuntui hassulta markkinoida yritystä enää vain omalla nimellä, kun mukana on nyt useampi työntekijä. Sivustamo Oy perustettiin 1.10.2017.

Lue lisää Sivustamosta työpaikkana tästä.

Arttu Arojoki

Toimitusjohtaja, yrittäjä
Sivustamo Oy

Let´s Code Your Business Mode

You bring the purpose, we bring the solution
Sinä tuot tarpeen, me luomme ratkaisun

Let

Us

Code