Kotisivut | WordPress-ylläpito

Miten tärkeää on kotisivujen latausnopeus?

Kuinka usein itse poistut sivustolta, jos ne avautuvat liian hitaasti? Juuri näin, eli kotisivujen latausnopeus on tärkeää.

Reilusti yli puolet kaikesta nettiliikenteestä tapahtuu mobiililaitteilla. Vaikka 4G-yhteydet (ja luonnollisesti tulevat 5G-yhteydet) ovat auttaneet latausnopeudessa, kannattaa omien kotisivujen latausnopeuden optimointiin panostaa. Asiakkaasi arvostavat nopeaa sivustoasi aivan varmasti.

Aika on rahaa

Tuttuakin tutumpi sanonta ”aika on rahaa” yhdistetään usein amerikkalaiseen tiedemieheen ja diplomaattiin Benjamin Frankliniin. Franklin käytti lausahdusta vuoden 1748 esseessään Advice to a Young Tradesman. Mutta hän ei ollut ensimmäinen. Englantilainen kirjailija, lakimies, filosofi ja valtiomies Sir Francis Bacon pohti mietelmissään jo vuonna 1612, että aika on rahaa. Baconin ajatus lähti siitä, että tavarat tulee toimittaa oikeaan osoitteeseen oikeaan aikaan.

Itse asiassa, jos mennään ajassa oikein kunnolla taaksepäin, niin sanonta saattaa olla ollut käytössä jo ennen ajanlaskumme alkua. Antiikin kreikkalainen puhuja ja valtiomies Antifon oli Attikkassa elävä… no ei mennä nyt pidemmälle, koska aika on rahaa.

Ennen

Jälkeen


https://helsinkihorseshow.fi

Ennen

Jälkeen


https://lasimyynti.fi

Ei ole häpeä olla nopea

Viimeisten vuosien aikana verkkoyhteyksien nopeudet ovat kasvaneet merkittävästi, ja ainakin meillä Suomessa useammalla on käytössään nopea nettiyhteys myös kännykässä. Tästä huolimatta kotisivujen käyttö ei välttämättä ole niin sulavaa kuin se voisi olla.

Hitaat kotisivut vaikuttavat heikentävästi myyntiin. Hidas sivusto on hyvä tapa karkottaa pois jopa verkkokaupan ostoskorin täyttäneet asiakkaat. Hitaat kotisivut laskevat myös hakukonepisteytystä, koska hakukoneet ottavat sivujen latausnopeuden huomioon merkittävänä pisteytysseikkana omassa mittapuussaan. Tämän seikan merkitys kasvaa koko ajan. Mobiililaitetta käyttävillä ihmisillä on vain vähän kärsivällisyyttä. Hiljaa ei aina tule hyvää.

Alla olennaisia asioita latausnopeuden optimointiin. Näistä kohdista saisi kirjoitettua oman opuksensa, mutta kätevimmin omien kotisivujesi kunnon saat selville ottamalla yhteyttä meihin. Teemme mielellämme selkeän ja konkreettisen sivuston auditoinnin parannusehdotuksineen.

  • Palvelimen ja verkon nopeus
  • Palvelimen maantieteellinen sijainti
  • Reititys
  • Tietoturva (palomuurit ja hyökkäysten torjuntajärjestelmät)
  • Tietokantojen tehokkuus
  • Itse sivuston sisällön toteutus (tekstimäärä ja kuvien tiedostomuodot)
  • Koodin määrä sivustolla (turha paino pois)
  • Välimuistin käyttö (kaikkea ei tarvitse aina ladata uudestaan)
  • Fonttien käyttö teksteissä (liika tyylittely voi kostautua)

Mikäli et ole varma ja haluat varmistaa, että sivustosi palvelee asiakkaitasi ilman turhaa odottamista ja jonottamista, ota yhteyttä. Ajan käyttäminen kotisivujen latausajan parantamiseen on hyvä asia.

“I feel the need, the need for speed”

– Top Gun, Pete “Maverick” Mitchell ja Nick “Goose” Bradshaw