Kotisivut | WordPress-ylläpito

Kotisivujen ylläpito optimaalisesti

Kotisivujen ylläpito on tärkeä osa mitä tahansa liiketoimintaa. Se varmistaa, että sivustosi toimii sujuvasti ja kaikki sisältö on asiaankuuluvasti ajan tasalla. Ilman asianmukaista ylläpitoa sivusto voi melko nopeastikin vanhentua epäluotettavaksi hakukoneiden silmissä. Toki varmasti asiakkaidenkin näkökulmasta.  Verkkosivuston menestymiselle on tärkeää, että sinulla on kattava verkkosivustojen ylläpitosuunnitelma.

Strategia, jonka avulla optimoidaan kotisivujen ylläpito

Suorituskyky – Afterburners engage

Sivustosi suorituskyvyn säännöllinen seuranta on välttämätöntä, jotta se toimii optimaalisesti. Tämä sisältää mahdollisten virheiden tai rikkinäisten linkkien tarkistamisen sekä sivujen latausaikojen ja käyttökokemuksen mittareiden seurannan. Jos huomaat suorituskykyongelmia, korjaa ne nopeasti, jotta ne eivät vaikuta käyttäjäkokemukseen tai hakukonesijoitukseen.

Optimoidut kuvat – Picture perfect

Kuvat jätetään usein huomiotta sivustoja optimoitaessa tai päivitettäessä, mutta niillä on tärkeä rooli visuaalisen houkuttelevuuden tarjoamisessa ja samalla kun ne parantavat sivun nopeutta, jos ne ovat optimoitu oikein nettiä varten. Kuvien nettiä varten optimoitu tiedostomuoto saattaa olla helposti ratkaisevassa asemassa koko sivuston latausnopeuden arvioinnissa. Fiksusti hoidettu sivuston ylläpito hoitaa nämä automaattisesti.

Testaaminen – Testing testing 1,2,3. Can you hear me?

Lomakkeet ja linkit. Lomakkeita käytetään usein sivustoilla, mutta ne on hyvä testattava säännöllisesti, jotta ne toimivat oikein ja keräävät tietoa. Sivuston sisältämien linkkien (sekä sisäisten että ulkoisten) toimivuus ajoittain, koska rikkinäiset linkit voivat johtaa vierailijat kokonaan pois sivustolta, mikä vaikuttaa sekä käyttäjäkokemukseen että hakukoneoptimointiin negatiivisesti ajan myötä.

Sisällön päivitys – Keep it fresh

Sisällöllä on tärkeä rooli hakukoneoptimoinnin menestymisessä, joten on tärkeää pitää sisältö tuoreena päivittämällä sitä säännöllisesti päivitetyllä tiedolla tai visuaalisella materiaalilla. Tämä auttaa pitämään käyttäjät sitoutuneina ja parantamaan SEO-sijoituksia päivitettyyn sisältöön liittyvän tuoreustekijän ansiosta. Lisäksi lisäämällä uutta sisältöä voit kohdistaa eri avainsanoihin, mikä entisestään parantaa näkyvyyttä hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Tässä blogi on aika helppo ratkaisu, mikä voidaan esimerkiksi paketoida mukaan vuosittaiseen ylläpitoon.

Välimuisti – Remember me

Välimuisti auttaa nopeuttamaan sivujen latausaikoja tallentamalla usein käytettävät tiedostot muistiin, jotta niitä ei tarvitse ladata palvelimelta aina, kun joku vierailee sivulla. Välimuistitekniikoiden, kuten selaimen välimuistin tai palvelinpuolen välimuistin, käyttö voi merkittävästi parantaa sivujen latausnopeuksia ja tarjota kävijöille paremman kokemuksen vieraillessaan sivustollasi.

Turvatarkastukset – Safety first

Turvallisuuden tulee aina olla etusijalla sivustoa ylläpidettäessä. Säännöllinen tarkastus haittaohjelmien varalta, suojausprotokollien tarkastus ja todennusprosessien testaus varmistaen, että kaikki toimii oikein. Lisäksi varmuuskopioit tiedostoista usein, jotta jos jokin meneekin pieleen, on uusin versio saatavilla palautettavaksi. Tämä ainakin kerran vuorokaudessa.

Noudattamalla esimerkiksi näitä muutamia taktisia yksityiskohtia, luodaan tehokas ja simppeli sivuston ylläpitosuunnitelma. Optimaalinen suorituskyky, ajantasaisen sisältö, parannettu tietoturva ja korkea vierailijoiden sitoutumisaste ajan myötä.

“Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat.”

– Sun Tzu