Kotisivut

WordPress sivuston alustana

Suurin osa on tottunut hallinnoimaan omia kotisivuja jonkin julkaisualustan avulla, joten kun tulee aika uudistaa omat kotisivut, ensimmäisiä kysymyksiä yleensä on selvittää millä ne sivut kannattaa rakentaa.

Sivustoja kehitetään moniin eri ohjelmistokehyksiin, alustoihin ja järjestelmiin nojaten. Näistä voi olla ymmärrettävästi vähemmän teknistä taustaa omaavan tai muuten kokemattoman vaikea saada tolkkua. Ratkaisuja sivustojen alustaksi on monia, mutta tällä kertaa paneudumme eniten käytettyyn julkaisujärjestelmään syvällisemmin. Verkkosivuja voidaan myös rakentaa ilman julkaisujärjestelmää, mutta niiden joustava käyttö vaatii taustalleen monimutkaisemman teknisen lähestymisen, johon emme tässä kirjoituksessa aio paneutua.

Wordpressillä wahvat pohjat

Verkkosivujen julkaisujärjestelmien markkina on avoimeen lähdekoodiin perustuvien järjestelmien hallitsema, ja WordPress on sen käytetyin alusta. Kolmasosa kaikista verkkosivuista koko maailmassa on rakennettu kyseiselle alustalle. WordPress on notkea ja ketterä valinta räätälöityihin projekteihin.

Kustannustehokkuus, ylläpitokokemus ja helppo skaalattavuus puoltavat WordPressin suosiota.

WordPress sopii hyvin esimerkiksi sisältövetoisiin sivustoihin, joilla on markkinoinnilliset ja myynnilliset tavoitteet. Näillä sivustoilla on usein tarve hallita ja muokata sisältöä esimerkiksi tuotetietojen, uutisten, tapahtumien tai blogikirjoitusten julkaisun muodossa. Tässä on etuna WP:n helppokäyttöisyys ja joustavuus. Kieliversioiden hallinta on kätevää ja loogista, ja verkkokauppatoiminnot sekä tarpeelliset integraatiot ovat lisättävissä kohtuullisin kustannuksin.

Digimarkkinoinnin, hakukoneoptimoinnin ja markkinoinnin automaation kanssa toimivat kokevat WordPressin hyväksi pohjaksi.

Miksi valitsisin WordPressin alustana?

  • Maailman suosituin ja laajin kotisivualusta antaa ammattilaiselle kaikki tarvittavat työkalut sivujen rakentamiseen. WordPressin kanssa et jää jumiin rajoittuneisiin valmispohjiin.
  • Muokattavuus ja laajentamisen mahdollisuudet. Valmiita lisäosia löytyy aika lailla rajattomasti, ja kokenut ammattilainen tietää niistä parhaat.
  • Verkkokaupan luominen onnistuu lisäosana.
  • WordPress-sivustoa voi toteuttaa ilman varsinaista ohjelmointiosaamista. Alusta mahdollistaa myös vaativien kokonaisuuksien rakentamisen.
  • WordPress-sivuston kanssa et jää yhden tai ensimmäisen yhteistyökumppanin varaan, vaan löydät kyllä varmasti toisen osaavan tekijän jatkamaan näin halutessasi.
  • WordPress-sivusto on mahdollista yhdistää muihin järjestelmiin.
  • Tarvitsetko ajanvarausjärjestelmää? Onnistuu luonnollisesti.

”Physicists analyze systems. Web scientists, however, can create the systems.”

– Tim Berners-Lee, the inventor of the World Wide Web